Predictive Profiling Opleiding

Challenging ourselves to bring new and original ways of learning
Predictive Profiling Opleiding

Predictive Profiling Opleiding

Predictive Profiling is een werkwijze waar d.m.v. een dreigingsevaluatie voorspellingen en categorisatie gedaan kunnen worden om zo, de werkwijze van mogelijke criminelen en- of terroristen bloot te leggen. De dreigingsevaluatie wordt gedaan met behulp van gedragsobservaties, gebeurtenissen en- of voorwerpen en alle voorhanden zijnde informatie.

Predictive Profiling komt oorspronkelijk uit Israël en wordt ook wel proactieve beveiliging genoemd vanwege een proactieve benadering die verwacht wordt van bijv. een beveiliger om zo incidenten te voorkomen i.p.v. te reageren op een crisis situatie.

Als voorbeeld:

Een objectbeveiliger ziet een persoon staan met een fotocamera bij een Multinational en maakt foto’s van het gebouw. De beveiliger wordt geacht mee te denken en actief te blijven zoeken naar ongewoon gedrag of ongewone situaties. De beveiliger blijft niet afwachten en doet geen aanname dat het “maar” een toerist is, maar loopt vriendelijk richting de persoon die verdacht gedrag vertoont. Bij benadering van de persoon geeft de persoon aan dat hij een ingenieur is en van bouwwerken houdt en een groot fan is van dit specifieke gebouw. Bij verdere observatie vindt de beveiliger het verhaal aannemelijk en gaat terug naar binnen nadat hij de man vriendelijk heeft uitgelegd dat foto’s maken niet wordt gewaardeerd bij soortgelijke gebouwen. Dit verhaal had ook anders af kunnen lopen, namelijk dat de man zenuwachtig zou reageren of weg zou rennen. Hierbij zou je denken: wat heeft de beveiliger dan bereikt?

De gedachte is dat tegenstanders, criminelen of terroristen het gevoel moeten krijgen dat hun gedrag niet onopgemerkt blijft, wordt geregistreerd en hierop gereageerd wordt om verdere incidenten te voorkomen en om zo geld te besparen en leed te voorkomen. Profiling is toepasbaar op publiek toegankelijke en gesloten objecten en wordt door zijn effectiviteit ook gebruikt door overheidsdiensten.

Vervolgopleidingen:

Wij raden de cursist altijd aan om zichzelf aantrekkelijker te maken voor werkgevers vanwege het grote aanbod van beveiligers in de beveiligingsbranche. Het behalen van een EHBO en BHV opleiding zijn goede aanvullingen op het CV van de cursist welke hem/ haar aantrekkelijker maken voor werkgevers. Ook een Persoonsbeveiliging Opleiding en de Particulier Onderzoeker Opleiding zijn zeer goede aanvullingen. Deze opleidingen kunnen als combinatie training geboekt worden tegen korting en dient aangegeven te worden tijdens het inschrijven.

Klik op onderstaande button om meer informatie aan te vragen over de zeer effectieve Predictive Profiling Opleiding.

Profiling Opleiding Certificaten

  • Diploma Predictive Profiling (DPP)

Na het behalen van het diploma kunt u zich laten registreren in het Register Certified Profiling Expert en mag u de letter CPE® als kwaliteitsaanduiding achter uw familienaam plaatsen.

Voor wie?

Specifieke opleiding voor personen die vroegtijdig verdacht gedrag willen ontdekken en hier proactief op willen reageren, zoals bijv. object beveiligers.

Duur van de opleiding:

8 vrijdagen van 10:00 – 16:00

Inclusief:

Lunch, koffie, thee, studiemateriaal en studiemap

Predictive Profiling Opleiding Data 2021:

Neem contact op voor meer informatie

Prijs:

Opleidingskosten post HBO Predictive Profiling theorie zijn € 2.495,- exclusief btw.

Opleidingskosten post HBO Predictive Profiling praktijk zijn € 1.895,- exclusief btw

Examenkosten Instituut voor Beroepsexamens:

Opleiding post HBO Predictive Profiling theorie € 249,-

Opleiding post HBO Predictive Profiling praktijk € 495,-

Onze opleidingen zijn voor particulieren en voor overheidsmedewerkers vrijgesteld van btw doordat de opleider staat ingeschreven in het CRKBO-register