Persoonsbeveiliging opleiding

In toenemende mate ervaren personen met een hoge functie, financiële positie en/of maatschappelijke status, de behoefte aan bescherming van hun privacy en welzijn. Een vaak gebruikte vorm van bescherming in deze gevallen is de; persoonsbeveiliger. Om persoonsbeveiliger te kunnen worden moet je alleen als beveiliger wel een persoonsbeveiliging opleiding gevolgd hebben.

Wat is persoonsbeveiliging?

Persoonsbeveiliging is een dienst die wordt aangeboden door o.a. gecertificeerde beveiligingsbedrijven om personen veilig te houden en te ontzorgen wanneer zij bijvoorbeeld; bedreigd worden, zeer vermogend zijn of een bepaalde maatschappelijke status hebben.

Waarom zou je de persoonsbeveiliging opleiding moeten volgen?

Het certificaat persoonsbeveiliging biedt mensen die een carrière nastreven als persoonsbeveiliger een document waarmee een aantekening kan worden verkregen op het grijze legitimatiebewijs. Met deze aantekening mag de persoonsbeveiliger in burgerkleren zijn persoonsbeveiliging opdrachten uitvoeren.

In Nederland wordt de persoonsbeveiliging opleiding anders gegeven dan in het buitenland, vanwege de regelgeving omtrent wapens en het gebruik ervan.

In de persoonsbeveiliging opleiding van 8 weken, verdeeld over 1 trainingsdag per week, zullen o.a. de volgende onderwerpen behandeld worden:

  • Basis- en wetskennis persoonsbeveiliger
  • Persoonsbeveiligingstechnieken
  • Persoonsbeveiligingsopdrachten (met VIP tijdens eindopdracht)
  • Formatielopen
  • Formatierijden
  • Het maken van een beveiligingsplan
  • In- en uitstapprocedures

Tijdens de opleiding zal tijdens de praktijkexamendag geprobeerd worden om op pad te gaan met een echte artiest. Wij zijn hiermee afhankelijk van de artiest en zijn/haar schema dus we kunnen het niet beloven, maar wij vinden het zelf altijd een goed leermoment en daarmee zeer nuttig voor de cursisten.

Na de persoonsbeveiliging opleiding kun jezelf aanmelden voor het examen bij het SVPB waar je landelijk examen aflegt. Het theorie examen bestaat uit 2 onderdelen:
1. Basis- en wetskennis (45 minuten)
2. Persoonsbeveiligingstechnieken (45 minuten)

Als je hier voor slaagt, kun je jezelf aanmelden voor het praktijkexamen. Dit praktijkexamen bestaat uit 3 casussen. Je zult hiervoor 3 uur de tijd krijgen om deze uit te werken.

Belangrijk
je moet in het bezit zijn van het diploma beveiliger 2 of ABM. Mocht je de Beveiliger 2 Opleiding nog niet gedaan hebben kunnen we je een combinatie opleiding aanbieden van beveiliger 2 en persoonsbeveiliging tegen een korting (ideaal voor dienstverlaters).

Global Security Training biedt tevens een uitgebreid pakket aan voor personen die niet alleen de Nederlandse theorie, regelgeving en technieken willen leren, maar ook willen leren hoe je dit toepast in het buitenland. Het uitgebreide pakket bestaat uit de Nederlandse Persoonsbeveiliging Opleiding in combinatie met de Close Protection Opleiding waar de cursist zowel zijn Nederlandse- als Engelse persoonsbeveiliging certificaten mee haalt (Engelse papieren zijn de internationale standaard), waar een SIA license mee aangevraagd kan worden. Ook een Observatie Training is een zeer goede aanvulling op de opleiding omdat steeds meer klanten vragen om een persoonsbeveiliger die onopvallend aanwezig is.

Scroll omhoog