Persoonsbeveiliging Opleiding

Challenging ourselves to bring new and original ways of learning
Persoonsbeveiliging Opleiding

Persoonsbeveiliging Opleiding

In toenemende mate ervaren personen met een hoge functie, financiële positie en/of maatschappelijke status, de behoefte aan bescherming van hun privacy en welzijn. Een vaak gebruikte vorm van bescherming in deze gevallen is de; persoonsbeveiliger. Om persoonsbeveiliger te kunnen worden moet je alleen als beveiliger wel een persoonsbeveiliging opleiding gevolgd hebben.

Wat is persoonsbeveiliging?

Persoonsbeveiliging is een dienst die wordt aangeboden door o.a. gecertificeerde beveiligingsbedrijven om personen veilig te houden en te ontzorgen wanneer zij bijvoorbeeld; bedreigd worden, zeer vermogend zijn of een bepaalde maatschappelijke status hebben.

Waarom zou je de opleiding tot persoonsbeveiliger moeten volgen?

Het certificaat persoonsbeveiliging biedt mensen die een carrière nastreven als persoonsbeveiliger een document waarmee een aantekening kan worden verkregen op het grijze legitimatiebewijs. Met deze aantekening mag de persoonsbeveiliger in burgerkleren zijn persoonsbeveiliging opdrachten uitvoeren.

In Nederland wordt de persoonsbeveiliging opleiding anders gegeven dan in het buitenland, vanwege de regelgeving omtrent wapens en het gebruik ervan.

In de persoonsbeveiliging opleiding van 8 weken, verdeeld over 1 trainingsdag per week, zullen o.a. de volgende onderwerpen behandeld worden:

 • Basis- en wetskennis persoonsbeveiliger
 • Persoonsbeveiligingstechnieken
 • Persoonsbeveiligingsopdrachten (met VIP tijdens eindopdracht)
 • Formatielopen
 • Formatierijden
 • Het maken van een beveiligingsplan
 • In- en uitstapprocedures

Tijdens de opleiding zal tijdens de praktijkexamendag geprobeerd worden om op pad te gaan met een echte artiest. Wij zijn hiermee afhankelijk van de artiest en zijn/haar schema dus we kunnen het niet beloven, maar wij vinden het zelf altijd een goed leermoment en daarmee zeer nuttig voor de cursisten.

Na de persoonsbeveiliging opleiding kun jezelf aanmelden voor het examen bij het SVPB waar je landelijk examen aflegt. Het theorie examen bestaat uit 2 onderdelen:

 1. Basis- en wetskennis (45 minuten)
 2. Persoonsbeveiligingstechnieken (45 minuten)

Als je hier voor slaagt, kun je jezelf aanmelden voor het praktijkexamen. Dit praktijkexamen bestaat uit 3 casussen. Je zult hiervoor 3 uur de tijd krijgen om deze uit te werken.

LET OP: je moet in het bezit zijn van het diploma beveiliger 2 of ABM. Mocht je de beveiliger 2 opleiding nog niet gedaan hebben kunnen we je een combinatie opleiding aanbieden van beveiliger 2 en persoonsbeveiliging tegen een korting (ideaal voor dienstverlaters).

Global Security Training biedt tevens een uitgebreid pakket aan voor personen die niet alleen de Nederlandse theorie, regelgeving en technieken willen leren, maar ook willen leren hoe je dit toepast in het buitenland. Het uitgebreide pakket bestaat uit de Nederlandse Persoonsbeveiliging Opleiding in combinatie met de Close Protection Opleiding waar de cursist zowel zijn Nederlandse- als Engelse persoonsbeveiliging certificaten mee haalt (Engelse papieren zijn de internationale standaard), waar een SIA license mee aangevraagd kan worden. Ook een Observatie Training is een zeer goede aanvulling op de opleiding omdat steeds meer klanten vragen om een persoonsbeveiliger die onopvallend aanwezig is 

Klik op onderstaande button om meer informatie aan te vragen over de Persoonsbeveiliging Opleiding.

Aan welken eisen moet u voldoen als persoonsbeveiliger?

 • Dienstverlenende instelling
 • Representatieve en positieve uitstraling
 • Goede motivatie
 • Goede beheersing Nederlandse taal (soms ook Engels); goed en helder kunnen formuleren
 • Je moet van onbesproken gedrag zijn en zeker geen strafblad hebben
 • Verzorgd uiterlijk
 • Om kunnen gaan met een verschillende culturen
 • Je moet bereid zijn om onregelmatig werk te verrichten
 • Vanwege het feit dat voor veel persoonsbeveiligingswerkzaamheden goede (security)rijtechnieken onontbeerlijk zijn en verreweg de meeste opdrachtgevers daardoor behoorlijk hoge eisen stellen aan het niveau van de (security)rijtechnieken van de persoonsbeveiliger, wordt het bezit van het CCV-D1 Certificaat Directiechauffeur veelal als minimum norm gehanteerd. Hiermee vergroot je ook de kans op werk, aangezien je tevens als directiechauffeur aan het werk kunt.

Persoonsbeveiliging Opleiding Certificaten

 • Persoonsbeveiliging (SVPB)

Voor wie?

Een ieder die als persoonsbeveiliger, zelfstandige of bij een beveiligingsbedrijf, wil gaan werken.

De Persoonsbeveiliging Opleiding bestaat uit drie onderdelen

1. Basis- en wetskennis persoonsbeveiliger

2. Persoonsbeveiligingstechnieken

3. Persoonsbeveiligingsopdracht

Duur van de cursus

8 weken, 1 dag per week, totaal 8 dagen.

Aantal deelnemers

Minimaal 4 en maximaal 10 deelnemers.

Bijzonderheden

Om deel te kunnen nemen aan het examen, dient de kandidaat in het bezit te zijn van het diploma Beveiliger 2 of ABM. Mocht je de beveiliger 2 opleiding nog niet gedaan hebben kunnen we je een combinatie opleiding aanbieden van beveiliger 2 en persoonsbeveiliging tegen een korting (ideaal voor dienstverlaters).

Locatie

Hilversum

Persoonsbeveiliging Opleiding Data 2021:

14 januari (start)

21 januari (dag 2)

28 januari (dag 3)

4 februari (dag 4)

11 februari (dag 5)

18 februari (dag 6)

25 februari (dag 7)

“Nog te plannen” dag voor het praktijkexamen (dag 8)

Persoonsbeveiliging Opleiding Prijzen:

1500 euro (Incl. BTW)