Particulier Onderzoeker Opleiding

Challenging ourselves to bring new and original ways of learning
Particulier Onderzoeker Opleiding

Particulier Onderzoeker Opleiding

Particuliere Onderzoekers (ook wel privé detective of particulier rechercheur genoemd) word steeds belangrijker. Steeds vaker laten bedrijven misstanden binnen hun onderneming onderzoeken door een particulier onderzoeker, voordat zij de beslissing nemen om met deze misstanden naar buiten te treden. Reden hiervoor zijn o.a. negatieve publiciteit en het feit dat de overheid in de meeste gevallen niet kan assisteren. Ook steeds meer particulieren huren particuliere onderzoekers in om informatie te vergaren en te analyseren, die zij nodig hebben voor allerlei privé aangelegenheden.

Alvorens je als particulier onderzoeker mag werken dien je in het bezit te zijn van een geel legitimatiebewijs, afgegeven door het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Om in het bezit te komen van een dergelijk legitimatiebewijs moet men slagen voor het examen van de Stichting Vak examens voor de Particuliere beveiligings organisaties (SVPB).

Vervolgopleidingen:

Global Security Training biedt tevens een uitgebreid pakket aan voor personen die niet alleen de Nederlandse theorie en regelgeving willen leren, maar ook hoe dit toe te passen in de praktijk. Het uitgebreide pakket bestaat uit de Nederlandse Particulier Onderzoeker Opleiding in combinatie met de Observatie Training waar de cursist zowel de theorie- als praktijkkennis mee zal opdoen. Dit uitgebreide pakket kan los geboekt worden. Ook wordt er vaak bij particuliere recherche bureaus gevraagd naar een CCV-D1 Opleiding vanwege de hoge mate van rijvaardigheid die verwacht wordt van bijv. observanten. Deze opleidingen kunnen allen als combinatie training geboekt worden tegen korting en dient aangegeven te worden tijdens het inschrijven.

Klik op onderstaande button om meer informatie aan te vragen over de Particulier Onderzoeker Opleiding.

Particulier Onderzoeker Opleiding Diploma’s

  • Particulier Onderzoeker (SVPB)

Voor wie?

Iedereen die als onderzoeker, zelfstandig of bij een onderzoeksbureau, wil gaan werken.

Docenten

De docenten hebben ruime praktijkervaring als rechercheur. Zij zijn zowel afkomstig van diverse overheidsinstanties als van particuliere recherchebureaus.

De particulier onderzoeker opleiding bestaat uit

1. Basiskennis PO
2. Wettelijke kaders
3. Onderzoek en rapportage

Duur van de cursus

11 dagdelen van 4 uur per dagdeel (start 9 februari 2018)

Aantal deelnemers

Maximaal 15 deelnemers.