Observatie Training

Challenging ourselves to bring new and original ways of learning
Observatie Training

Observatie Training

Vanwege het gebrek aan geaccrediteerde observatie trainingen voor particuliere onderzoekers en persoonsbeveiligers in Nederland heeft Global Security Training in samenwerking met onze partner SoSecure een zeer uitgebreide geaccrediteerde observatie training ontwikkeld. Deze register observatie training zal bestaan uit 3 niveau’s en losse modules. Alle niveau’s en modules zullen worden geëxamineerd en bij positief resultaat zal de cursist een certificaat ontvangen.

SoSecure heeft naast hun jarenlange ervaring in het opleiden van overheidsinstanties en particulieren in predictive profiling, ook een specialistische afdeling. Deze specialistische afdeling heeft een zeer ervaren management- en instructieteam die o.a. de observatie trainingen bij de politie hebben ontworpen en op het hoogste niveau operaties hebben geleid bij inlichtingen eenheden en specialistische observatieteams van de politie.

Observatie Training A (OT-A)

Deze basis observatie training van een week is speciaal voor kandidaten ontwikkeld die incidenteel of structureel te maken krijgen met het uitvoeren van observatieopdrachten waarbij het subject of de subjecten worden gevolgd, of de gedane waarneming “ op de voeten “ gedaan wordt. Met “op de voeten” bedoelen we hier, lopend, statisch vanuit een vaste positie, in de horeca, winkels, warenhuizen en in het openbaar vervoer.

Observatie Training B (OT-B)

In deze 4-weekse training wordt alles behandeld wat ook in de OT-A behandeld wordt. Daarnaast zal er dieper worden ingegaan op de procedures en technieken en zullen er meer oefeningen draaien. Tijdens de OT-B zal er intensief met voertuigen gewerkt worden. Kandidaten voor de OT-B dienen daarom eerst een rijstijl-analyse te ondergaan om te bepalen of de kandidaat een voldoende rijniveau heeft voor het OT-B niveau.

Observatie Training C (OT-C)

De 10-weekse OT-C is een observatieopleiding voor de full time observatierechercheur. In deze opleiding komen alle OT-A en OT-B leerdoelen uitgebreid aan de orde. Daarnaast wordt er meer aandacht besteed aan NPG, multi cultureel, SCART, het alter ego en manipuleren. Kandidaten voor de OT-C volgen voorafgaand aan de OT-C opleiding, een SRO opleiding (specialistische rijopleiding). Zij dienen een ruim voldoende voor deze opleiding te behalen alvorens men wordt toegelaten tot de OT-C opleiding.

Observatie Training Modules

Naast de 3 niveau’s zijn er een aantal interessante modules te volgen: 

 • Module videoauto’s inbouwen en plaatsen
 • Module baken plaatsen
 • Module infiltratie
 • Module pseudokoop
 • Module preventieve observatie
 • Module observatie in bosrijke gebieden

Alle trainingen worden verzorgd in Nederland en de cursist is niet verplicht te beginnen bij de OT-A alvorens deel te nemen aan de OT-B of OT-C. Bij genoeg aanmeldingen kunnen alle observatie trainingen ook in het buitenland verzorgd worden. 

Global Security Training biedt tevens een uitgebreid pakket aan voor personen die niet alleen de OT-A willen doen maar ook een CCV-D1 rijopleiding. De CCV-D1 is een perfecte aanvulling voor personen die als observant willen werken omdat deze de rijvaardigheid verhoogt waardoor de observant beter in staat is om veilig te rijden en tegelijkertijd veilig te kunnen observeren. Daarnaast verhoogt het de kansen op de arbeidsmarkt, omdat je ook altijd als directie chauffeur kunt werken. Deze opleidingen kunnen als combinatie training geboekt worden tegen korting en dient aangegeven te worden tijdens het inschrijven.

Maak gebruik van onderstaande button voor meer informatie over de Observatie Training:

Wat wordt er behandeld?

Er worden je vaardigheden aangeleerd die benodigd zijn om onopvallend bewijs te vergaren voor onderzoeken en om een gevorderd observant te worden. Er wordt o.a. geleerd om te voet en per auto observaties uit te voeren. Deze vaardigheden zullen daarna elke dag uitvoerig worden getest gedurende gecontroleerde observatie oefeningen.

Wat zit er allemaal in het pakket?

 • Training + examens
 • Voeding
 • Accommodatie (indien dit nodig is)

Wat kun je verwachten van de observatie training?

 • Realistische scenario’s
 • Zeer ervaren instructeurs
 • Je leert unieke vaardigheden

Examinering en het register:

De trainingen worden afgesloten met een theorie en praktijkexamen. Het examen wordt afgenomen door een onafhankelijk instituut voor beroepsexamens (IBEX) behorende bij de KIWA. De voorwaarden van het examen staan omschreven in het certificatieplan Observatie Training A-B-C.

 

Observatie Training Certificaten

Diploma Observatie Training A; na afronding krijg je de titel: ROR-A

Diploma Observatie Training B; na afronding krijg je de titel: ROR-B

Diploma Observatie Training C; na afronding krijg je de titel: ROR-C

De titel ROR staat voor: Registratie Observatie Rechercheur en de cursist is na voltooiing van de Observatie Training gerechtigd deze titel achter zijn naam te plaatsen en als zodanig zijn vakbekwaamheid aan te tonen.

Voor wie?

Particulier onderzoekers, persoonsbeveiligers en overheidspersoneel

Docenten

De docenten hebben ruime praktijkervaring als observant en instructeur. Zij zijn afkomstig van de observatieteams (OT) van zeer specialistische eenheden van de Nederlandse Politie.

Duur van de cursus

1 week (OT-A), 4 weken (OT-B) of 10 weken (OT-C)

Aantal deelnemers

Maximaal 12 deelnemers

Observatie Training (A,B of C) Data 2019:

Neem contact op voor de cursusdata

Prijzen:

Neem contact op voor  prijzen