Beveiliging Vacatures

Voor Nederlandse beveiliging vacatures raden we je aan om op onze vacature pagina te kijken!

Beveiliging vacatures voor hoog risico, is waar veel beveiligers naar zoeken die de overstap willen maken van defensie of politie naar internationale hoog risico beveiliging. In Nederland zijn er maar een paar bedrijven actief in deze vorm van beveiliging. Deze bedrijven hebben vaak al een vaste poel met “operators”. Het is vrij moeilijk, maar niet onmogelijk om hierbij te komen. Om jezelf aantrekkelijk te maken en in te springen op hoog risico beveiliging vacatures raden wij aan, ervoor te zorgen dat je:

 • Genoeg militaire ervaring hebt (minimaal 4 jaar) en bij een elite of SF eenheid gezeten hebt. Voorbeelden hiervan zijn; Marns, KCT, Luchtmobiel, BSB of een speciale eenheid van de politie.
 • De nodige certificaten en documenten hebt om zowel Maritieme Beveiliging als Close Protection opdrachten uit te voeren, voordat je solliciteert. De eisen staan meestal op de website van de desbetreffende bedrijven
 • Een goed en simpel CV hebt, liefst ook Engelstalig
 • Je CV maandelijks op te sturen, en in verhoogde mate (wekelijks) gedurende feestdagen en vakantieperioden

Beveiliging vacatures zijn er ook in het buitenland

Zoals hierboven al beschreven zijn er in Nederland maar een paar bedrijven actief in het buitenland. Daarom kan het enorm helpen om te zoeken naar buitenlandse beveiliging vacatures. Er zijn veel websites zoals Paladin Jobs waar heel veel vacatures op staan voor zowel Maritieme Beveiliging als Close Protection/ Medic opdrachten. Facebook en LinkedIn hebben ook groepen waar veel bedrijven en “operators” elkaar helpen aan een baan in deze sector. Bij het kopje CV maken hebben nog een paar handige links geplaatst voor het vinden van bedrijven. Wij hebben als Nederlanders een hoge reputatie qua professionaliteit. Daarnaast is ons Engels niveau naast dat van Zweden ook het hoogst van Europa, daarom blijven we altijd aantrekkelijk voor buitenlandse bedrijven. Voor het solliciteren op buitenlandse beveiliging vacatures hebben we nog de volgende tips:

Tips:

 • Zorg voor een strak en simpel Engelstalig CV en een goed gespelde Engelse motivatiebrief. Hier kan Global Security Training mee assisteren
 • Wees zeker van je zaak, laat je niet demotiveren door afwijzende emails of geen reacties
 • Probeer een Engelse cursus te doen, vaak willen de bedrijven een aantoonbaar bewijs dat je een goed niveau van Engels beheerst
 • Probeer vooral bij bedrijven te solliciteren die niemand kent. Bijvoorbeeld bij Aziatische Private Maritime Security Companies en lokale beveiligingsbedrijven. Zij moeten vaak ook Europese Team Leaders hebben en kiezen vaak voor Nederlanders vanwege hun professionaliteit en het feit dat ze zich kunnen gedragen. Beveiliging vacatures van deze bedrijven kun je niet niet makkelijk vinden, dus hierbij de link met een overzicht van goede maritieme beveiligingsbedrijven: SCEG
 • Zorg ervoor dat je al je documenten netjes inscand (niet fotograferen) op lage resolutie, en dat je ze netjes benoemd (Voorletter, achternaam – certificaat). Zo kan de HR afdeling jouw documenten makkelijk kan opslaan en doorsturen naar klanten. Maak hun leven makkelijk, zij bepalen wie ze aannemen voor de job!
 • Zorg ook hier weer voor een maandelijkse ronde van solliciteren. Zodra je elke maand solliciteert zullen ze je bij een grote opdracht waar ze mensen voor nodig hebben sneller benaderen omdat je top of mind bent. Zeker tijdens de feestdagen en schoolvakantie maanden is het echt de tijd om te zoeken naar beveiliging vacatures en te solliciteren, want dan wil elke operator thuis zijn en kan jij zijn plaats innemen. Als je goed presteert tijdens deze ad hoc opdrachten,  kun je misschien wel bij het bedrijf blijven werken. In ieder geval bouw je dan een CV op en zorg je ervoor dat je referenties genereert.
 • Zorg ervoor dat je tijdens je sollicitatie er strak uitziet, maar niet als een popster. En dat je kennis hebt van je eigen CV, dus weet welke opleidingen je hebt gevolgd en weet wanneer je ergens gewerkt hebt.

 

GST NEWSLETTER
Subscribe to stay informed!

GST NEWSLETTER

Subscribe to stay informed!

Je bent succesvol ingeschreven